En av planets två svarta lådor återfanns på havsbotten efter olyckan.
En av planets två svarta lådor återfanns på havsbotten efter olyckan. Bild: Dita Alangkara/AP/TT

Svart låda funnen efter flygolycka

En svart låda från olycksplanet som störtade i havet utanför Jakarta i lördags har återfunnits, meddelar landets transportminister Budi Karya Sumadi.

ANNONS

Dykare hittade lådan på havsbotten strax utanför kusten. Det är en av två svarta lådor från planet, den andra letar man fortfarande efter. Den som ännu saknas innehåller inspelningar från cockpit och skulle, om och när den hittas, kanske kunna ge svaret på varför planet störtade.

Man tror att den andra lådan kommer att hittas i närheten av den första.

– Vi är övertygade om att den kommer hittas snart, säger Budi Karya Sumadi vid en tv-sänd genomgång.

62 personer, varav 10 barn, fanns ombord när Boeing-planet från indonesiska Sriwijaya Air störtdök 3 000 meter, till synes oförklarligt, fyra minuter efter att ha lyft från Jakarta i lördags.

ANNONS

En av de omkomna har hittills identifierats, en man i kabinpersonalen som blev 29 år. Hans identitet fastställdes enligt polisen med fingeravtryck.

Flera omkomna har återfunnits och de transporteras till polisens bårhus där forensiska utredare arbetar för att identifiera offren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS