En demonstration i Bangladeshs huvudstad Dhaka på måndagen mot Frankrike och president Emmanuel Macron.
En demonstration i Bangladeshs huvudstad Dhaka på måndagen mot Frankrike och president Emmanuel Macron. Bild: Mahmud Hossain/OPU/AP/TT

Demonstrationer mot Frankrike i Bangladesh

ANNONS

Demonstrationerna i Bangladesh fortsätter mot Frankrike och president Emmanuel Macron efter hans försvar av publiceringen av de omtvistade satiriska bilderna av profeten Muhammed. Även på måndagen var tiotusentals demonstranter ute på gatorna i huvudstaden Dhaka och på andra håll i Bangladesh.

Enligt polisen demonstrerade ungefär 50 000 personer trots råden om att hålla distans på grund av coronaviruset, och enligt arrangörerna var det dubbelt så många.

Polisen förhindrade demonstranterna från att nå ambassadområdet i Dhaka, och slutligen upplöstes tåget utan våldsamheter.

Franska myndigheter har manat medborgare som befinner sig i en del muslimska länder att vara försiktiga.

Macrons kommentarer om våldsbejakande islamism kom efter mordet på en fransk lärare, som visat Muhammedkarikatyrer under en lektion om yttrandefrihet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS