Delstatens krig – mot den stora musinvasionen

Delstaten New South Wales i Australien har under månaders tid kämpat mot en intensiv musinvasion, skriver CNN. För att hindra att de bosätter sig i människors hus har politikerna köpt in 5 000 liter av ”en av världens starkaste musdödande kemikalie”.

ANNONS
|

New South Wales bekämpar nu de miljontals möss som de senaste månaderna invaderat stora delar av delstaten. Människor har fått se både sina hus och trädgårdar angripna av de små rackarna. Grödor och maskiner för tiotals miljoner kronor har förstörts.

Och situationen riskerar att förvärras. När den australiensiska vintern nu närmar sig söker musen skydd inne i människors hem.

LÄS MER:68 kattdjur omhändertagna från Tiger King-djurparken

Människor i regionen har försökt skydda sig på olika sätt. CNN har pratat med städaren Sue Hodge som varje åker hem till folk och placerar ut musfällor, samtidigt som hon städar upp mössens avföring som hamnat i folks kök och sängar.

ANNONS

Men New South Wales delstatsregeringen har beslutat om att vidta än skarpare åtgärder. På torsdagen meddelades att man säkrat 5 000 liter av ”en av världens starkaste musdödande kemikalie” – så potent att en dos räcker för att döda.

Regnig period bakom musinvasionen

Landets centralregeringen välkomnade initiativet.

– Den enda bra musen är en död mus, sa Australiens vice premiärminister Michael McCormack tidigare i veckan, enligt CNN.

LÄS MER:Här införs körkort – för hundägare

Det finns dock en oro över att det starka medlet kan förgifta skördar och skada det lokala djurlivet.

Den stora gnagarinvasionen förklarar av ett regnintensivt fjolår, vilket bidragit till de frodiga skördar som skapat gynnsamma levnadsförhållanden för mössen.

New South Wales ligger i sydöstra Australien. Den är landets folkrikaste delstat och har Sydney som huvudstad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS