Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att lämna EU eller stanna i gemenskapen, en svår fråga redan innan valet. Nu visar det sig att flera britter ångrar hur de la sina röster.

Dagen efter brexit - nu ångrar britterna sig

Igår röstade Storbritannien ja till utträde ur EU. Nu visar det sig att många britter ångrar sig när de sett valresultatet, och har dålig koll på vad ett utträde kommer att innebära. - Nu har våra ögon öppnats när vi ser vad som verkligen händer, säger Mandy Suthi till tv-kanalen ITV.

Efter resultatet av folkomröstningen uppger flera britter att de ångrar att de röstade för att Storbritannien ska lämna EU, rapporterar bland annat The Independant.
Mandy Suthi säger till tv-kanalen ITV att hela hennes familj röstade för brexit, men nu ångrar hur de la sina röster.
- Nu har våra ögon öppnats när vi ser vad som verkligen händer, säger hon. 

Mandy Suthi, intervjuad av tv-kanalen ITV. 

Andra väljare anser att de blivit lurade.
"Jag röstade för att lämna eftersom jag trodde på de här lögnerna och jag ångrar det mer än något annat. Jag känner mig rånad på min röst", skriver en Twitter-användare.


LÄS MER: Skottland öppnar för ny omröstning om självständighet

Kommentaren kom i anslutning till att Nigel Farage, ledare för Ukip erkänt i tv att pengarna som Storbritannien tidigare gett till EU inte alls ska gå till sjukvård som utlovat.
"Det var huvudskälet till att jag röstade för att lämna, nu önskar jag att jag inte gjort det", skriver en annan Twitter-användare.

LÄS MER: Handelskammaren: Ta det med en nypa salt

"En av mina släktingar röstade för att lämna och ångrade sig morgonen efter. Omröstningen hade varit väldigt annorlunda idag på eftermiddagen", skriver en annan.
 

 

Flera medier, bland annat amerikanska New York Times rapporterar också om att britternas Google-sökningar dagen efter omröstningen visar på att många ångrar sig. Dagens mest googlade fras i Storbritannien uppges vara "What happens if we leave the EU?". Många verkar inte heller ha järnkoll på vad EU är, då den näst vanligaste frasen i sökmotorn är "What is the EU?".
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.