Clinton träffade syrisk opposition

ANNONS
|

USA trappar upp förbindelserna med Syriens opposition medan Ryssland ser till regimen för en lösning. Inne i landet dödades på tisdagen minst 31 människor, nästan alla i plågade Homs.

Efter ett möte med medlemmar av gruppen Syriens nationella råd (SNC) sade Clinton att en demokratisk övergång innebär mer än att bara störta regimen. Oppositionen måste dessutom skydda alla medborgares rättigheter och motverka "regimens metod att söndra och härska, som ställer etniska och religiösa grupper mot varandra", sade hon.

USA:s utrikesdepartement sade samtidigt att den amerikanske ambassadören Robert Ford ska återvända till Syrien. Ford väckte ilska i Syrien, bland annat genom att kritisera regimen och närvara vid protester.

ANNONS

Ryssland, som har fortsatt att ge den syriska regeringen sitt stöd, välkomnade i ett uttalande från utrikesdepartementet "Syriens villighet att ta emot Arabförbundets observatörer", något de menade kunde bidra till att stabilisera läget.

Trots detta satte regeringen på nytt in säkerhetsstyrkor för att med våld kväsa protester. Minst 31 människor dödades på tisdagen varav 30 i den brutalt belägrade staden Homs, uppgav aktivister från Lokala samordningskommittéerna för TT.

ANNONS