Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bro har rasat i Norge – fordon ligger i vattnet

Trettenbron i norska Gudbrandsdalen har rasat. En lastbil och en personbil befann sig på bron när den kollapsade och personbilen ramlade ner i vattnet.
– Vi kan inte utesluta att det finns andra personer i vattnet.

På måndagsmorgonen fick den norska räddningstjänsten ett larm om att en bro rasat i Gudbrandsdalen och att flera fordon skulle ha drabbats av broraset.

– Vi har kallat ut allt vi har från räddningstjänsten, säger polisens verksamhetsledare Bård Einar Hoft till norska VG, vid 8-tiden.

En lastbil och en personbil befann sig på bron när den kollapsade. Lastbilen ska ha klarat sig och hållit sig kvar på de lutande broresterna, men personbilen föll ner och hamnade delvis under vattnet.

Räddningstjänsten kunde rädda personerna från bilen som klarade sig utan skador.

Risk att bron fortsätter att rasa

Till en början undersökte polisen om fler personer hamnat i vattnet, men senare på eftermiddagen rapporterade de att det inte fanns några uppgifter som tydde på det. Men polisen säger att det finns en risk för att bron kan fortsätta att rasa.

– Vi har inte så många alternativ för att se till att den inte rasar mer, säger polisens verksamhetsledare Ulf Sørumgård, som uppmanar folk att hålla avstånd till bron.

Flera personer blev vittne till olyckan på morgonen, bland annat Philip Ekeli som bor i Tretten.

– Hela bron hade rasat över vägen, och det låg dammmoln. Jag såg på andra sidan att det var folk som klev ur en privat bil, men det var hemskt att tänka på vad som kunde ligga under vattnet, säger Ekeli till VG .

Trettenbron är en bro byggd i trä som finns i norska Gudbrandsdalen, en dalgång som ligger mellan Lillehammer och Lesja kommun. Träbron byggdes 2012 och är 148 meter lång.

LÄS OCKSÅ: Ras och störtfloder när norska isen smälter

LÄS OCKSÅ: Buss störtade ner i dal – minst 33 döda

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.