Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Under söndagsmorgonen körde en man in sin bil i en folkmassa i centrala Berlin och sju personer skadades varav tre allvarligt. Bild: Paul Zinken
Under söndagsmorgonen körde en man in sin bil i en folkmassa i centrala Berlin och sju personer skadades varav tre allvarligt. Bild: Paul Zinken

Bil körde in i folkmassa i Berlin

En man körde in i en folkmassa i centrala Berlin under söndagsmorgonen. Sex personer skadades i samband med händelsen, varav tre allvarligt. Mannen kunde snabbt gripas av polis. Detta uppger tyska tidningen Bild.

En man körde en bil in i en folkmassa vid Hardenbergplatz nära Zoologischer Garten tunnelbanestation i centrala Berlin på söndagen. Sex personer skadades, varav tre allvarligt. En person ska ha behövt hjärt-lungräddning efter att ha blivit fastklämd under bilen och tagits loss av räddningspersonal.

Händelsen ska ha skett runt klockan 7.20 under söndagsmorgonen, enligt tidningen Bild.

Mannen ska ha kört en svart Mercedes SUV och omhändertogs snabbt av polisen. Arbete med bombhundar utfördes på platsen under dagen. Flera vittnen har fått vård efter att ha hamnat i chock.

Räddningstjänsten i Berlin skrev på Twitter att de är 60 personer arbetade på platsen under förmiddagen. Enligt polisen i Berlin verkar det i nuläget handla om en olycka orsakad av fortkörning och inte en attack.

Utreds som mordförsök

På morgonen uppgav polisen att sju personer skadats i samband med händelsen, men antalet skadade korrigerades senare under dagen till sex personer. Polisen i Berlin arbetar just nu med att förhöra den gripne mannen.

Föraren utreds i nuläget för mordförsök, skriver tidningen Bild på söndagseftermiddagen. Flera spår har kunnat säkras på platsen och under eftermiddagen arbetade tekniker på plats för att undersöka bilen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.