Hatbrotten mot asiat-amerikaner ökar i USA. Nu tar det populära barnprogrammet Sesame Street ställning i frågan. Med en ny låt stöttar de barn utsatta för mobbning.
Hatbrotten mot asiat-amerikaner ökar i USA. Nu tar det populära barnprogrammet Sesame Street ställning i frågan. Med en ny låt stöttar de barn utsatta för mobbning. Bild: Kathy Willens

Barnprogrammet Sesame Street stöttar barn utsatta för mobbning – med ny låt

Hatbrotten mot amerikaner med asiatiskt ursprung ökar i USA. Nu tar det populära barnprogrammet Sesame Street ställning i frågan. Med den nya låten ”Proud of Your Eyes” visar de sitt stöd för alla barn som utsätts för mobbning.

ANNONS
|

Efter att hatbrotten mot asiat-amerikaner ökat kraftigt de senaste åren har det populära barnprogrammet Sesame Street tagit ställning i frågan. Med den nya låten ”Proud of Your Eyes” vill de visa sitt stöd för alla barn som utsätts för mobbning, rapporterar The Guardian.

LÄS MER:Ökad rasism mot asiater efter nya coronaviruset

I programmet syns Alan, en man med japanskt ursprung, och Wes, en nyligen introducerad afroamerikansk karaktär, prata med sin vän Analyn som är av Filippinsk härkomst. Analyn förklarar att en pojke i parken har mobbat henne för sina ”sneda” ögon och sagt att hon var ful.

Alan förklarar då att han varit med om en liknande händelse och förklarar att hennes ögon är perfekta för henne, precis som hans är perfekta för honom. Innan han tillsammans med Wes brister ut i sång:

ANNONS

LÄS MER:Rapport: Rasism bakom hög dödlighet i covid

”Dina ögon berättar historien om din familj, de visar var du kommer ifrån och hur du blev”.

"Färgen, formen och storleken bör alltid göra dig stolt över dina ögon.", sjunger de båda.

LÄS MER:SVT-komiker utsatt för rasistattack i Göteborg

Sedan Coronapandemin slog till mot världen har antalet hatbrott mot asiat-amerikaner i USA ökat kraftigt. Enligt organisationen ”Stopp AAPI hate” har över 6 600 hatbrott registrerats sedan mars 2020. Rapporterade incidenter vittnar om asiat-amerikaner och Stillahavsöbor som spottas på, hostas på och undviks.

Regeringen i USA har nu tagit tag i frågan. I maj undertecknade president Joe Biden en lagstiftning som behandlar hatbrott under Coronapandemin, med fokus på rasism mot asiater.

ANNONS