En ekorre satte förra veckan skräck i den lilla staden Buckley i Wales efter att ha börjat attackera och skada människor. BIlden är en arkivbild.
En ekorre satte förra veckan skräck i den lilla staden Buckley i Wales efter att ha börjat attackera och skada människor. BIlden är en arkivbild. Bild: Kirsty Wigglesworth

Attackerande ekorre satte skräck i hel stad

En ekorre satte förra veckan skräck i den lilla staden Buckley i Wales efter att ha börjat attackera och skada människor. 18 personer hann skadas innan man lyckades fånga in ekorren och avliva den, rapporterar BBC.

ANNONS

Ekorren som spred skräck i orten Buckley fick smeknamnet Stripe efter den elaka karaktären i filmen Gremlins. Det var under en tvådagarsperiod förra veckan som den plötsligt började attackera och skada människor.

Corinne Reynolds bor i Buckley och berättar för BBC att hon sedan mars fått besök av ekorren i sin trädgård och då gett den mat men att ekorrens beteende plötsligt ändrades. Tidigare hade hon kunnat ge den mat ur sin hand men vid förra veckans besök i trädgården bet ekorren henne istället.

Efteråt såg hon fler rapporter i den lokala Facebook-gruppen om att andra också attackerats av ekorren. En kvinna som bor i samma område rapporterade att hon blev attackerad när hon tog in sina återvinningslådor, en annan berättade på sociala medier hur hon var tvungen att ta en stelkrampsspruta efter att ha blivit biten av ekorren.

ANNONS

– När jag såg alla dessa bilder på människors skador tänkte jag, herregud, vad har hänt med honom?, säger hon till BBC.

Från ”Little Buddy” till ”Stripe”

Hon bestämde sig då för att fånga in ekorren nästa gång den besökte hennes trädgård för att få mat. Där hämtades den sedan upp av djurrättsorganisationen RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) som tog med ekorren till en veterinär där den fick avlivas.

Corinne Reynolds som tidigare kallat ekorren för ”Little Buddy” gav den istället smeknamnet Stripe efter attackerna.

– Det känns ledsamt att ekorren har mist livet men det fanns inget jag kunde göra. Skadan han orsakade var för stor, säger hon till BBC.

LÄS MER:Tusentals tranor har dött i fågelinfluensa

ANNONS