Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Antalet saknade efter jättebränderna fördubblat

Över 600 personer saknas fortfarande i brandområdet i norra Kalifornien. Samtidigt trappas sökinsatserna upp ytterligare.

Antalet saknade i brandområdet i norra Kalifornien har ökat till 631 personer efter att nödsamtal från förra veckan har börjat gås igenom. Antalet saknade mer än fördubblades under torsdagen.

LÄS MER: Historiskt många dödsoffer i USA-bränder

– Jag vill att ni förstår att det kaos vi hanterade var utöver det vanliga, säger meddelar Kory Honea, sheriff i Butte County. Ytterligare sju döda har hittats i området, vilket gör att den totala dödssiffran är 63 för den katastrofala "Camp Fire"-branden.

Sökinsatserna i brandområdena har trappats upp ytterligare.

Minst tre andra människor har omkommit i den så kallade Woolsey-branden i södra Kalifornien.

LÄS MER: Panikflykt undan bränderna i Kalifornien

USA:s president Donald Trump flyger till Kalifornien på lördag för att träffa personer som drabbats av bränderna, som förstört tusentals hem, meddelar Vita huset.

Dna-prov

461 personer och 22 likhundar deltar i sökinsatsen för att hitta de saknade i staden, och dna-tester görs för att identifiera offer, säger sheriff Kory Honea.

– Med början på torsdag kan alla som tror att en familjemedlem har försvunnit lämna dna-prov, säger han vid en pressträff.

Staden, som varit populär bland pensionärer, hade runt 26 000 invånare. Många av de saknade på polisens lista är över 70 år gamla.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.