80 000 turister fast i karantän på Kinas Hawaii

Runt 80 000 turister är strandsatta i den populära semesterstaden Sanya, beläget strax utanför Kinas södra fastland, på grund av att myndigheterna vill förhindra ett nytt utbrott av covid-19.

ANNONS
|

Turisterna som befinner sig på kinesiska Sanya måste lämna fem negativa covidtest innan de får lov att lämna semesterorten, rapporterar CNN.

Beskedet kommer från de kinesiska myndigheterna som vill begränsa ett nytt utbrott av covid-19. Enligt den biträdande borgmästaren He Shigang var omkring 80 000 turister kvar i staden på fredagen.

Sanya är en stad belägen på ön Hainan, som ligger mellan södra Kina och Vietnam. Alla som befinner sig i Sanya, samt de som har varit i staden sedan den 23 juli, förbjöds att lämna Hainan-provinsen efter klockan 18 lokal tid på lördagen.

Hittills är det 827 personer som har testat positivt för covid-19 i staden mellan den första och den sjätte augusti.

ANNONS

Sanya kallas oftast för Kinas Hawaii och restriktionerna slår nu hårt mot paradisön som är inne i sin högsäsong. Enligt CNN lyfte 80 procent av de planerade flygavgångarna inte under lördagen, samtidigt som samtliga tågavgångar ställdes in.

– Vi hoppas bara att det inte förvandlas till ännu ett Shanghai, sa en anonym turist enligt Sky News.

Shanghai, en stad med mer än 20 miljoner invånare, var nyligen föremål för en två månader lång nedstängning där människorna begränsades till sina hem.

LÄS MER:Hongkong lättar på karantänregler

LÄS MER:Tusentals turister fast i nedstängning i Kina

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS