Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Påsen från Netto som flickan låg i när hon hittades utomhus. Bild: Köpenhamnspolisen
Påsen från Netto som flickan låg i när hon hittades utomhus. Bild: Köpenhamnspolisen

Övergiven bebis hittades i Netto-påse

En liten, nyfödd bebis hittades i en Netto-påse utomhus i Köpenhamn tidigare i veckan. Nu söker polisen vittnen som har information om den övergivna bebisen och vädjar om hjälp från folk som kan känna igen kläderna flickan hade på sig.

Sent i måndagskväll gjordes upptäckten: en nyfödd flicka låg övergiven i en plastpåse från Netto på Grøndals Parkvej i Köpenhamn.

– Klockan 23.14 får vi en anmälan om ett övergivet spädbarn vid Grøndals Parkvej, sa vakthavande befäl Carsten Reenberg vid dansk polis under tisdagen till Ekstrabladet.

Dansk polis skriver att de nu söker vittnen som har sett påsen stå i gruset vid en cykelväg nära korsningen mellan Grøndals Parkvej och Gudenåvej i stadsdelen Vanløse mellan klockan 19.00 och 23.14.

Ekstrabladet skriver att flickan mådde under omständigheterna bra när hon hittades, trots måndagskvällens kalla väder. Hon uppskattas vara mellan noll och fem dagar gammal.

Det är inte första gången ett litet barn hittas övergivet i Köpenhamn, skriver Ekstrabladet. I februari 2018 hittade man en flicka i Köpenhamns Sydhavn. Hon ska sedan dess ha fått en fosterfamilj.

Polisen letar även efter folk som kan känna igen kläderna som flickan hittades i: en blå huvtröja av märket Divided från H&M, en vit bebismössa av märket Joha och en grå yllefilt. Se bilder nedan.

Vit bebismössa av märket Joho

Den mössa som den lilla flickan hade på sig när hon hittades.

Netto-påse

Påsen som flickan hittades i. Den är från Netto men är inte den klassiska, klargula påsen från mataffärskedjan utan av stadigare material med stadsmotiv.

Mörkblå luvtröja av märket Divided från H&M

Tröjan som flickan låg inlindad i när hon hittades.

Ljusgrå yllefilt

Flickan hade även lindats in i denna filt.

Vet du något? Kontakta dansk polis:

E-mail:

[email protected]

Telefon:

(+45) 35 21 92 60

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.