Allvarlig olycka i Falkenberg – bil körde in i träd

Två personer fördes till sjukhus efter en singelolycka i Falkenberg i natt. Enligt Aftonbladet har personerna allvarliga, eventuellt livshotande, skador. Personerna ska ha jagats av personer i en annan bil, efter att ha utsatt de sistnämndas hus för stenkastning.

ANNONS
|

Olyckan inträffade strax innan klockan 02 natten mot torsdagen. En bil ska då ha kört in i ett träd i centrala Falkenberg.

– Det är en singelolycka där bilen har gått av vägen i ganska hög hastighet, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till GT.

Två personer ska efter olyckan ha förts till sjukhus, enligt Aftonbladet med skador som kan vara livshotande.

– Vi kan på plats konstatera att det är en allvarlig trafikolycka med allvarligt skadade personer, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, till GP.

Jagades av annan bil

Polisen uppger att personerna ska ha jagats av en annan bil, efter en skadegörelse med stenkastning mot ett hus strax söder om Falkenberg.

ANNONS

– Vi har ingen historik vad det kommer sig i nuläget. Det får vi självklart titta på, säger Christer Fuxborg.

Den flyende bilen ska i samband med efterföljandet ha kört av vägen och in i trädet.

Passageraren i bilen bakom ska ha haft kontakt med polisen under färden, och var den som larmade om olyckan.

Bilen tagen i beslag

Bilen har nu tagits i beslag, och händelsen utreds i grunden som skadegörelse efter händelsen med stenkastningen.

– Sedan får vi givetvis utreda om färden gått överstyr av någon anledning, och på vilket sätt, men det vet vi inte än så länge. Det är många parametrar som måste vägas in innan det går att dra någon slutsats.

ANNONS