Lastbil låg tvärs över vägen efter trafikolycka på E6

På fredagseftermiddagen var flera fordon inblandade i en olycka på E6 i Uddevalla. En lastbilen låg då tvärs över vägen, som hölls avstängd i bägge riktningar. Över tio timmar senare kunde E6:an åter öppnas för trafik.

ANNONS
|

– Det är en personbil och lastbil som har kolliderat. Lastbilen ligger tvärs över vägen i motsatt riktning. Ingen kommer förbi där nu, berättade Claudia Giaré, teamledare SOS Alarm, i det initiala läget.

Olyckan inträffade på E6 strax norr om Torp cirka 15.45.

Ett vittne berättar för Bohusläningen att olyckan inträffat i höjd med Bången och att räddningstjänsten var på plats.

– Jag satt i bilen och var på väg hem när olyckan inträffade. Grannarna sa att de trodde det åska och gick därför ut men ingen av oss såg det hända, säger personen till Bohusläningen.

Enligt räddningstjänsten rörde det sig om en olycka mellan två lastbilar och en personbil.

ANNONS

– Lastbilen ska ha kört in i baken på den andra lastbilen och ligger nu över vägen. Vi är på plats med enheter från Munkedal och Uddevalla tillsammans med två ambulanser, sade Fredrik Meurk, inre befäl på räddningstjänsten, under eftermiddagen.

Båda ambulanserna ska dock ha lämnat utan att ha tagit med sig någon patient för vård, meddelar SOS Alarm.

Intensivt bärgningsarbete

Vid 17.30 var vägen fortfarande helt avstängd, och man inväntade bärgare.

– Minst två av fordonen måste bärgas, och när det är gjort så måste vägen saneras ytterligare, drivmedel har läckt ut, berättade Fredrik Meurk.

Lastbilen, som var lastad med lastpallar, innehöll även en gasoltub som gjorde att ekipaget klassades som farligt gods.

– Den omhändertogs snabbt, så den faran är över, berättade Fredrik Meurk.

Trafiken leddes under tiden om via gamla E6 mellan Torpmotet och Hogstorpsmotet. Enligt Trafikverket prognos skulle det vara så fram till klockan 24.

E6:an hölls avstängd i flera timmar

Vid 18.30 hade både polis och räddningstjänst lämnat olycksplatsen, men arbetet med att bärga lastbilen kvarstod.

– Lastbilen måste lastas om för att kunna bärgas, och sen ska det saneras och så måste vi se till att vägen är i trafiksäkert skick. Det kan ta hela natten, säger Tomas Magnusson, vägtrafikledare hos Trafikverket.

ANNONS

Strax efter klockan 02, natten mot lördag, meddelar Trafikverket via sin hemsida att E6:an åter är öppen för trafik. Vägbanan har sanerats, men det dieselläckage som uppstod i samband med olyckan kan fortsatt ha en viss påverkan på trafiken. Varningsskyltar om halt väglag har därför satts upp längs med olycksplatsen.

ANNONS