Polisen jagar den efterlyste morddömde 18-åringen. Arkivbild.
Polisen jagar den efterlyste morddömde 18-åringen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Ytterligare person anhållen för fritagning

Ytterligare en person har anhållits, misstänkt för inblandning i fritagningen av en morddömd 18-åring i Kungsbacka. 18-åringen är fortfarande på fri fot och rikslarm har utfärdats.

ANNONS

– Han har ännu inte anträffats, säger polisens presstalesperson Jenny Widén på fredagseftermiddagen.

Fritagningen, som inträffade under en bevakad permission på tisdagen, ska ha skett av två män som anlände i en taxi, varpå de tre kunde lämna platsen framför bevakarnas ögon. Händelsen fångades av övervakningskameror och på filmen, som Expressen tagit del av, går de två personerna lugnt fram mot 18-åringen och avviker sedan från platsen.

Två personer är sedan tidigare anhållna efter fritagningen.

– De är misstänkta för grovt främjande av flykt, säger Widén.

På fredagskvällen meddelade polisen att ännu en person anhållits.

– Under dagen så greps ytterligare en person misstänkt för grovt främjande av flykt när det gäller fritagningen i Kungsbacka, säger Jenny Widén.

ANNONS

Den fritagna 18-åringen avtjänar sitt straff med sluten ungdomsvård på Statens institutionsstyrelse (SIS), som säger till P4 Halland att de gjort en felaktig riskbedömning gällande 18-åringens permission.

– Är det för hög risk ska man inte kunna vistas utanför institutionen, säger Ola Karlsson Rühmkorff på SIS till radion.

Ett rikslarm har utfärdats och ett intensivt spaningsarbete pågår hos polisen.

– Vi följer upp tips, bedriver inre spaningsarbete och kontrollerar både personer och fordon, säger Widén.

Enligt Aftonbladet dömdes 18-åringen för ett mord i nordvästra Stockholm som skedde på en pizzeria i Rinkeby i januari 2018. Mordet kopplas till en konflikt mellan rivaliserande kriminella gäng.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS