En man är skjuten till döds i Umeå.
En man är skjuten till döds i Umeå.

Vittnen förhörs efter skotten i Umeå

En person har gripits misstänkt för inblandning i skottlossningen i Umeå under natten mot torsdagen. En man dödades och ytterligare två män skadades i dådet.

ANNONS
|

Det rör sig om misstänkt mord och mordförsök, enligt polisen som ännu är knapphändig med detaljer om vad som skett.

- Vi är kvar på brottsplatsen och håller på med teknisk undersökning. Vi ska också hålla förhör med vittnen, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen i Umeå, till TT vid 6.30-tiden på torsdagsmorgonen.

Larmet kom till polisen sent på onsdagskvällen efter att skott hörts i området. När polisen kom till platsen hittades mannen död.

ANNONS

En död och två skadade

- Det förekom skottlossning. Mannen är identifierad, och anhöriga är underrättade.

Två personer är skadade.

- De två skadade vårdas på sjukhus. Jag kan inte säga något om skadeläget, mer än att de fortfarande är kvar på sjukhus.

De inblandade är kända av polisen sedan tidigare, men Peder Jonsson vill inte gå in på detaljer om ålder eller vilka de är. Det är också för tidigt att slå fast vad som ligger bakom skottlossningen, förklarar han.

- En av hypoteserna är att det är någon form av uppgörelse. Vi får se vad utredningen visar.

Under morgonen ska resultaten av utredningen så här långt gås igenom, och först under förmiddagen kan polisen ge mer detaljer, berättar han.

ANNONS

Stor avspärrning

Minst åtta polisbilar kallades till platsen efter larmet och enligt TT:s utsända fotograf spärrades ett helt kvarter av. Boende i området hindrades från att köra fram till sina bostäder. Peder Jonsson konstaterar att skottlossning av den här typen är en extraordinär händelse i Umeå.

- Jag kan inte påminna mig under mina år att jag varit med om något liknande.

Enligt Jonsson finns det ingen anledning för omkringboende att vara oroliga för ytterligare skjutningar.

TT

ANNONS