Victoria fyller 40 – Kronprinsessans liv i bilder

Vi har samlat 40 bilder från hennes liv – ett för varje år sedan födseln 1977.

ANNONS
|

Det är svårt att bestämma en ålder för när man träder in i medelåldern. Somliga säger 35, andra skulle säger 55. Klart är i alla fall att många som passerat 40 känner sig kluvna inför denna milstolpe i livet. Ochkronprinsessor är inget undantag.

– Tiden går ju alldeles för fort. Det är kontentan av det. Jag känner mig inte alls som 40. Men prinsessan Lilian sade alltid att det är hur man känner sig som räknas. I det här fallet är det positivt, för jag känner mig inte som 40, sadekronprinsessan nyligen i en TT-intervju.

Kronprinsessan Victoria har dock en en positiv inställning till att gå in på sitt 40:e levnadsår.

ANNONS

– Jag ser det mer som ett tillfälle att stanna upp och reflektera, med möjlighet att kanske strukturera upp sin tillvaro och framtid och ta sig an de nästa tio åren på ett energiskt sätt, sade Victoria i TV4-programmet "Victoria 40"

I vanlig ordning kommer kronprinsessans födelsedag att firas vid Solliden på Öland.I år kommer bland annat Magnus Uggla, Marcus och Martinus, Malena Ernman, Jill Johnson, Boris René och Christer Lindarw uppträda på det tv-sända firandet.

Lagom till födelsedagen har vi grävt i arkivet och samlat 40 bilder från kronprinsessans liv – allt från julfotograferingar, första skoldagen, studenten och giftermålet med Daniel Westling – och allt däremellan.

ANNONS