Gun-Britt Johnsson när hon fick sin första vaccindos den 27 december. Arkivbild
Gun-Britt Johnsson när hon fick sin första vaccindos den 27 december. Arkivbild Bild: Stefan Jerrevång/TT

Var först att vaccineras – har nu fått dos två

ANNONS

Den 27 december blev Gun-Britt Johnsson i Mjölby den första i Sverige att vaccineras mot covid-19. Nu har hon fått sin andra dos, rapporterar Corren.

91-åriga Gun-Britt Johnsson, som bor på Bokens vårdboende i Mjölby, fick sin andra spruta vid 9-tiden på onsdagsmorgonen. Liksom vid första vaccinationstillfället medverkade socialminister Lena Hallengren (S) på länk och fick en pratstund med Gun-Britt Johnsson.

De allra första vaccineringarna med andra dosen skedde dock redan i måndags, och Gotland var först ut. Där fick flera personer spruta nummer två under dagen.

Vaccineringen i landet fortsätter och totalt har 147 000 doser administrerats, enligt uppgifter från regionerna till och med 17 januari.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS