En kameraman filmar en sandbehållare vid en skola i Skogås söder om Stockholm, där polisen på onsdagen hittade ett vapen. I lördags sköts en 15-åring ihjäl i Skogås centrum.
En kameraman filmar en sandbehållare vid en skola i Skogås söder om Stockholm, där polisen på onsdagen hittade ett vapen. I lördags sköts en 15-åring ihjäl i Skogås centrum. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Vapnet i Skogås var en replika

Polisen bekräftar nu att vapnet som hittades i en sandlåda Skogås var en replika.

ANNONS
|

Det var vid 18-tiden på onsdagen som polisen tog sig till sandbehållaren i Skogås i Huddinge. Ett vapenliknande föremål hittades.

– Den första bedömningen av vapnet, när det flyttades ut ur den här sandbehållaren, är att det är en replika. Men det är den första bedömningen, sedan ska det undersökas närmare, sade Towe Hägg, presstalesperson på polisen.

Polisen skriver i ett mejl till TT på fredagen att vapnet var en replika.

Sandbehållaren står på en skolgård. I lördags sköts en 15-åring ihjäl i Skogås centrum, en kilometer från skolan. Flera utredningar pågår parallellt i den våldsvåg som drabbat Stockholmsområdet och som inleddes på juldagen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS