Åklagaren har valt att lägga ner förundersökningen om en misstänkt gruppvåldtäkt i Malmö. Arkivbild.
Åklagaren har valt att lägga ner förundersökningen om en misstänkt gruppvåldtäkt i Malmö. Arkivbild.

Utredning om gruppvåldtäkt i Malmö läggs ned

ANNONS
|

Åklagaren har valt att lägga ned utredningen om den misstänkta gruppvåldtäkt mot en flicka som skedde den 11 november i Malmö förra året. Nu är två av fjolårets fyra våldtäktsutredningar med flera gärningsmän nedlagda, skriver Sydsvenskan.

”Vidtagna åtgärder har inte lett till att någon kan misstänkas för brottet. Ytterligare utredning kan inte antas ändra på det”, är åklagaren Lena Körners motivering till att inte fortsätta driva fallet.

Enligt polisen kom anmälan om det misstänkta övergreppet in först några dagar efter händelsen. Detta efter att flickan berättat för anhöriga som i sin tur vänt sig till myndigheten.

ANNONS

Minst tre män ska ha deltagit i övergreppet i stadsdelen Segevång, och polisen utgår fortfarande från att flickan utsatts för ett sexbrott. Hon ska inte ha blivit överfallen av personer som legat i bakhåll utan haft kontakt med männen innan de gav sig på henne.

Den första utredningen lades ner sedan det kommit fram att en kvinna ljugit om att hon utsatts för en våldtäkt den 29 december i Malmö, enligt polisen. Där misstänks kvinnan nu för falskt larm.

TT

ANNONS