Utpekade kvinnan har lämnat Sverige

Kvinnan i 40-årsåldern som tidigare har suttit anhållen misstänkt för sommarstugemordet i Arboga har lämnat Sverige, skriver vlt.se

ANNONS
|

Kvinnan har tidigare varit anhållen misstänkt för att ha mördat sin pappa och för att ha försökt att mörda sin mamma vid en sommarstuga i Arboga i början av augusti.

Den 16 augusti greps hon vid Arlanda flygplats när hon var på väg till Thailand. Samma dag greps även kvinnans sambo,man i 20-årsåldern,misstänkt för mordet och mordförsöket.

Tre dagarsenare släpptes både kvinnan och mannen på fri fot, då åklagaren inte ansåg att det fanns tillräckliga bevis för att begära dem häktade. Både kvinnan och mannen nekar till brottsmisstankarna.

LÄS OCKSÅ:"Blivit behandlad som en mördare"

Nu har kvinnan lämnat Sverige och rest till Thailandrapporterar vlt.se.

ANNONS

Åklagaren Johan Fahlander berättar att paret fortfarande är misstänkta för mordet och mordförsöket.

– De är fortfarande misstänkta. De är så att säga registrerade i vår databas misstänkta för mord. Jag vill inte gå in på vilken misstankenivå, säger Johan Fahlander till GPunder onsdagen.

Enligt uppgifter till Expressen ska den misstänkte mannen i 20-årsåldern inte ha rest med kvinnan till Thailand.

När kvinnan släpptes på fri fot i förra veckan intervjuades hon och hennes sambo av Aftonbladet. Då uppgav kvinnanatt hon inte skulle lämna Sverige. Däremotuppgav den mordmisstänkta kvinnanför tidningen att hon och sambon inte skulle stanna kvar i hennes hemstad.

– Vi kan inte vara på min hemort, eftersom det har skrivits så mycket. Vi kommer att åka någon annanstans, berättade kvinnan.

ANNONS