Polis utanför Irans ambassad på Lidingö. Tidigare under söndagen greps nio personer utanför ambassaden misstänkta för våldsamt upplopp.
Polis utanför Irans ambassad på Lidingö. Tidigare under söndagen greps nio personer utanför ambassaden misstänkta för våldsamt upplopp. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Upplopp vid Irans ambassad – nio gripna

ANNONS

Nio personer har gripits misstänkta för våldsamt upplopp på Lidingö utanför Stockholm. Enligt uppgifter till TT ska oroligheterna ägt rum vid Irans ambassad.

– Man har kastat sten mot byggnaden. Ingen har skadats, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Det har även förekommit skadegörelse i form av klotter.

Händelsen inträffade vid lunchtid på söndagen. Anders Bryngelsson säger att det har varit tio till femton personer på platsen och att läget nu är lugnt.

Ett stort antal protester har hållits mot den iranska regimen runt om i världen den senaste tiden. Gnistan som föranledde dem var 22-åriga Mahsa Zhina Aminis död, sedan hon frihetsberövats av den iranska moralpolisen som ansåg att hon inte bar den obligatoriska slöjan korrekt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS