Uppgifter: Kurdiska räven försöker lämna Turkiet

Rawa Majid, även kallad den kurdiska räven, kan bli av med sitt turkiska medborgarskap. Enligt SVT Nyheter håller han sig nu gömd och försöker lämna landet – med hjälp av ett falskt italienskt pass.

ANNONS
|

Enligt uppgifter till SVT Nyheter försöker Rawa Majid att lämna Turkiet med hjälp av ett falskt italienskt pass. Passet ska vara utfärdat år 2021 och i det står ett italiensk namn. Men enligt uppgifter till SVT ska passet vara helt nytt.

I Turkiet pågår nu en rättsprocess angående urkundsförfalskning, vilket kan sluta med att Rawa Majid får sitt medborgarskap indraget. Nästa förhandling ska vara planerad till november.

Förfalskningen ska ha skett i samband med att han blev turkisk medborgare. Bakgrunden till förfalskningen ska vara att Rawa Majid försökt fly kopplingen till sin svenska identitet.

Är internationellt efterlyst

Rawa Majid är internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro för flera våldsbrott i Sverige. Bakgrunden till våldsvågen med skjutningar och mord ska vara en intern konflikt i det kriminella nätverket Foxtrot, som leds av Rawa Majid, även kallad den ”kurdiska räven”.

ANNONS

På grund av sitt turkiska medborgarskap har han kunnat hålla sig undan det svenska rättsväsendet.

En av de svenska åklagarna som driver mål mot Rawa Majid i Sverige, Henrik Söderman, får frågan av TT kring hur han ser på chanserna att få den ”kurdiska räven” utlämnad om han förlorar sitt medborgarskap:

– Han är ju internationellt efterlyst fortfarande och skulle det hindret försvinna så är det i vart fall ett hinder mindre, säger Henrik Söderman.

LÄS MER:Här är mannen bakom gängens blodbad

LÄS MER:Strömmer: Helt annan ungdomsbrottslighet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS