Två personer hittades döda i ett villaområde i Luleå på torsdagen.
Två personer hittades döda i ett villaområde i Luleå på torsdagen. Bild: Pär Bäckström/TT

Ung man häktad för dubbelmord i Luleå

Den unge man som misstänks för dubbelmordet på en man och en kvinna i Luleå har häktats, rapporterar NSD. Alla tre inblandade tillhör samma familj.
Mannen har erkänt i förhör, uppger åklagaren Åsa Valter för TT.

ANNONS
|

Den misstänkte mannen häktades i Luleå tingsrätt på fredag eftermiddag. Han medgav häktningsyrkandet via sin försvarare, skriver NSD.

Enligt åklagaren har mannen erkänt handlingarna i de första förhören, vilket SVT Norrbotten var först med att rapportera om. Åklagaren Åsa Valter bekräftar uppgifterna för TT.

– Vi har hållit förhör med honom och han har berättat om händelsen. Vad han har sagt kommer jag inte gå in på, säger hon.

Åklagaren vill inte heller säga något om hur morden har gått till.

– Det har förekommit en typ av tillhygge, men vad det är som har använts kommer utredningen få visa, säger Åsa Valter.

ANNONS

Tidigt på torsdagsmorgonen larmades polisen till en adress i ett villaområde i stadsdelen Svartöstaden i Luleå med anledning av ett pågående brott. På platsen hittades en man och en kvinna döda.

Enligt polisen tillhör alla inblandade samma familj. Åklagaren vill dock inte gå närmare in på deras relation eller vad som framkommit om ett eventuellt motiv.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS