2023 års Unga Bagare Julia Holmqvist tillsammans med ett av sina bakverk.
2023 års Unga Bagare Julia Holmqvist tillsammans med ett av sina bakverk. Bild: Stig Albansson/Pressbild

Ung bagare från Göteborg bäst i Sverige

För 33:e året i rad har SM i Unga Bagare utsetts och första pris går till 22-åriga Julia Holmqvist från Göteborg, meddelar arrangören och branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer.

ANNONS
|

Under fem timmar fick de åtta finalisterna göra upp om titeln på Mosessons gymnasium i Göteborg. Tävlingen består av fem kategorier: skådebröd, matbröd, kuvertbröd, bulle och kavlad deg (wienerbröd).

Enligt juryn skapade Julia Holmqvist "en vacker helhet av både smaker och estetik" och man lyfter särskilt fram hennes bevara havet-tema, som "genomsyrade alla bakverk".

"Äntligen, det är helt sjukt! Förra gången gick inte tävlingen riktigt som jag hade önskat, jag glömde jästen, frustrerande när man är bagare. Idag visade jag vad jag går för och har äntligen fått min revansch", säger vinnaren i ett pressmeddelande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS