Ulf Kristersson hyllar Sverigedemokraternas invandringspolitik

Under Moderaternas valupptakt varnade partiledaren Ulf Kristersson för en rödgrön röra kring Socialdemokraterna.
Samtidigt hyllade han återigen Sverigedemokraterna.
– Inget annat parti har som Sverigedemokraterna varnat för att Sverige inte kan ta emot så många invandrare, säger Kristersson.
Partiledaren lade också fram en rad förslag på hur hbtqi-personers rättigheter kan stärkas.

ANNONS
|

Ulf Kristerssons tal under valupptakten i Norrköping följde tydligt linjen för den valstrategi som partisekreteraren Gunnar Strömmer målade upp tidigare i veckan: Att lyfta brottslighet, ekonomi och klimat-/energipolitik – och att såga motståndarna.

Han dammade av veteranen Carl Bildts beskrivning: ”En rödgrön röra”.

– På deras sida finns ingen gemensam insikt över huvud taget om problemens allvar, sade Kristersson.

Han påpekade att Socialdemokraterna har svängt tidigare, nu senast i Natofrågan, och att ett nej till fastighetsskatt, eller ja till kärnkraft, lätt kan förhandlas bort i mötet med Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

– Socialdemokraterna kommer alltid att göra precis allt för att ta makten. Det går inte att lita på Socialdemokraterna i den ekonomiska politiken, vill man vara säker på att inte behöva skattas ut ur hus och hem måste man rösta på vår sida av politiken, säger Kristersson.

ANNONS

Hyllar SD

Kristersson sade att de fyra partierna på hans sida, M, KD, L och SD, inte är överens om allt, men att de är tillräckligt överens för att ta Sverige i rätt riktning. Som hårdare straff, mer kärnkraft och stramare invandring.

– Vi är överens om att Sverige ska bygga ny kärnkraft. Vi fattar problemen, vi har reformerna och vi står startklara.

Liksom under talet i Almedalen hyllade Kristersson hans samarbetspartier KD, L och SD.

– Inget annat parti har som Sverigedemokraterna varnat för att Sverige inte kan ta emot så många invandrare.

Kristersson välkomnade också Liberalerna hem till borgerligheten. Men något besked om han vill se dem i en potentiell M-ledd regeringen ville han inte ge under pressträffen som följde på talet.

Han påpekar att det fortfarande pågår diskussioner inom partiet.

– Jag håller frågan helt öppen, säger Kristersson.

Förslag under Pride

Under pressträffen, vältajmat till Pride-veckan i Stockholm, lade han fram en rad förslag som ska stärka hbtqi-personers rättigheter.

Partiet vill tillåta surrogatmödraskap.

– Altruistiskt surrogatmödraskap borde vara lagligt, precis som på många andra håll i världen. Redan nu kommer det fler barn till Sverige genom surrogatmödraskap än som adopteras. Vi kan inte låtsas som att detta inte finns, säger Kristersson.

ANNONS
Partiledaren Ulf Kristersson talar under Moderaternas valupptakt i Norrköping under torsdagen.
Partiledaren Ulf Kristersson talar under Moderaternas valupptakt i Norrköping under torsdagen. Bild: Magnus Andersson/TT

M vill också stoppa utbetalningar till organisationer som exempelvis utövar ”omvändning” av homosexuella, och tycker att regeringens förslag om att stoppa utbetalningar till organisationer som agerar hatiskt är för luddigt.

– Man försöker få människor att bota sig från sin sexuella läggning. Vi vill förbjuda detta, det ska vara straffbart, säger Kristersson.

Partiet vill också att alla ska behandlas lika, oavsett sexuell läggning, när de ger blod, och att Sverige ska driva hbtqi-frågor vid ordförandeskapet i EU som stundar.

Kristersson säger att samhällsinformationen för nya medborgare behöver inkludera att hbtqi-personer har samma rättigheter som andra i Sverige och att Sverige borde prioritera hbtqi-personer i det svenska kvotflyktingmottagandet.

LÄS MER:Är Ulf Kristersson Sveriges nästa statsminister?

LÄS MER:Moderaterna lägger fram stort paket mot gängkriminaliteten

LÄS MER:Snart avgörs tuffa statsministerkampen

LÄS MER:Kristerssons löfte: "Inga nya skatter på fyra år"

Missa inte det senaste om valet 2022

Nu kan du få alla politiknyheter, reportage och analyser som en notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Val 2022. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

ANNONS