En man döms för bland annat synnerligen grov misshandel mot sin tvååriga son. Arkivbild.
En man döms för bland annat synnerligen grov misshandel mot sin tvååriga son. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Tvingade sonen äta bajs – döms till fängelse

En man i Göteborg hängde sin tvååriga son i en snara runt halsen tills han tappade medvetandet, och tvingade honom att äta avföring. Nu döms mannen till fängelse, rapporterar Göteborgs-Posten.

ANNONS

Brotten avslöjades i februari, när den 35-åriga mannens sambo hittade filmsnuttar på övergreppen i hans dator.

Bland annat visade ett filmklipp hur pappan knutit en snara av en handduk, dragit den runt halsen på sin son och låtit honom hänga fritt i luften tills han blivit medvetslös.

"Målsäganden är helt lealös när NN sen lägger ner honom på golvet och hans kropp ser ut som en liten livlös trasdocka", står det i domen som GP tagit del av.

I en annan film syns hur pappan trycker in sonens egen avföring i munnen på honom.

35-åringen döms nu för synnerligen grov misshandel, ofredande, kränkande fotografering och barnpornografibrott till sex års fängelse. Han ska även betala ett skadestånd på drygt 270 000 kronor till sonen.

ANNONS

– Jag hade visserligen yrkat på ett något längre straff men är ändå ganska nöjd med tanke på att mannen döms på samtliga punkter, säger åklagaren Kajsa Johansson till GP.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS