Två häktade för stämpling till terroristbrott

Två personer har häktats vid Stockholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott.

ANNONS
|

Säkerhetspolisen genomförde en insats fredag den 2 april i Stockholmsregionen. Två personer som varit anhållna i sin utevaro greps då och anhölls. Insatsen skedde efter en längre tids arbete, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

På måndagen häktades de två vid Stockholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott, vilket är den högre misstankegraden.

– Det är ganska sparsmakat med mer information om ärendet. Det jag kan säga är att insatsen gick lugnt till väga, säger Karl Melin, presschef på Säkerhetspolisen.

Kan du säga något om de häktade har någon koppling till Västsverige?

– Jag har ingen närmare information om det och det har att göra med att det är den typ av information och detaljer som på något sätt skulle kunna försvåra den fortsatta utredningen, säger Karl Melin.

ANNONS

Säkerhetspolisen bedriver förundersökningen som leds av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS