Två gripna misstänkta för sommarstugemordet

ANNONS
|

Den tredje augusti hittades en man död och en kvinna svårt skadade i en sommarstuga i Arboga. Inledningsvis riktades mordmisstankarna mot kvinnan, som är i 65-årsåldern.

Polisens teori var att hon tagit livet av sin make.

Men utredningen gjorde snart en helomvändning. Misstankarna riktades då bort från kvinnan. Den nya teorin var att hon också hade blivit utsatt för ett brott - mordförsök.

I stället startades en jakt efter den egentlige mördaren.

Uppgifter i media

I media har det därefter förekommit uppgifter om att en kvinna i 40-årsåldern ska vara polisens huvudspår. Nu skriver polisen att man gripit en kvinna i 40-årsåldern och en man i 20-årsåldern misstänkta för mord och mordförsök. Här framgår det att gripandet skedde på Arlanda flygplats på tisdagseftermiddagen, då efter att de varit anhållna i sin frånvaro. Enligt polisen ska gripandena ha gått lugnt till.

ANNONS

– Jag kan inte gå in närmare på vad som föranlett gripande, sägerpolisens presstalesperson Lisa Sannervik och fortsätter.

- Polisen har sedan den 3 augusti arbetat intensivt i utredningen och det var utredningsarbetet som ledde fram till gripandet av de bägge personerna, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Varför befann de sig på Arlanda?

- De var på väg att lämna landet.

Sannervik vill dock inte kommentera vart de skulle resa.

Kvinnan ska, enligt lokala medier, tidigare ha figurerat i en uppmärksammad brottsutredningsom senare lades ned.

Fortsätter jobba

Enligt Lisa Sannervik är kvinnan och mannen skäligen misstänkta för mordet och mordförsöket, vilket är den lägre misstankegraden.

Har de misstänkta släktband med offren?

– Med hänsyn till personernas integritet vill vi inte gå in på de inblandades släktförhållanden, säger Lisa Sannervik.

Finns det tekniskt bevisning som binder de misstänkta till brottsplatsen?

– Jag kan inte närmare gå in på vilken bevisning som vi har i nuläget. Nu ska vi jobba vidare med förundersökningen. Vi ska säkra bevis och sedan ska vi dra det här för åklagare som får ta beslut om de här personerna ska begäras häktade.

Kvinnan skyddas

Målsägarbiträdet Thomas Carlstedtberättar att hans klient skyddas.

– Jag kan inte gå in på i detalj hur skyddet ser ut. Men hon har ett skydd och hon är naturligtvis rädd i den här situationen. Om det nu skulle vara så att en person har mördat hennes man och försökt att mörda henne så är tanken inte så långt bort att personen kanske försöker fullfölja brottet. Det är klart hon är rädd, säger Thomas Carlstedt och fortsätter.

ANNONS

– Det är en förskräcklig situation hon befinner sig i.

Han berättar att kvinnan mår mycket dåligt.

– Hon mår bättre och bättre rent fysiskt men hon mår inte bra rent känslomässigt helt enkelt med tanke på situationen. Hon mår inte bra, det gör hon inte.

När GP når målsägarbiträdet på tisdagseftermiddagen har han inte nåtts av beskedet.

- Det låter bra, sägerThomas Carlstedt och berättar att han ska kontakta sin klient och berätta om de nya uppgifterna.

- Allt som gör att man får ett genombrott och sedan kan gripa den som har gjort sigskyldig till brotten mot både min klient och hennes man är ju naturligtvis fantastiskt bra.

Amanda Hikes försvarar en av de gripna.

- Jag kan inte bekräfta eller uttala mig överhuvudtaget, säger hon till GP.

GP har även sökt den andre personens advokat.

GP söker åklagaren.

ANNONS