Poliser på plats där tre personer har skadats i en skottlossning i Vällingby i nordvästra Stockholm. En av de skadade avled under kvällen av sina skador.
Poliser på plats där tre personer har skadats i en skottlossning i Vällingby i nordvästra Stockholm. En av de skadade avled under kvällen av sina skador. Bild: Fredrik Sandberg / TT

Tre personer skadade i skottlossning i Vällingby

Tre personer skadades i en skottlossning i Stockholmsförorten Vällingby under nyårsafton. Vid 21.30 meddelade polisen att en person dött av sina skador.

ANNONS
|

Larmet om skottlossning i Vällingby i västra Stockholm kom vid 18.40 på nyårsafton.

– Det är tre personer som förts till sjukhus, som skadats i den här skottlossningen, säger Helena Boström Thomas, polisens presstalesperson i Stockholm.

Kan du säga något om skadeläget?

– Det går vi inte in på just nu.

Strax innan halv tio på kvällen meddelade polisen att en man i 20-årsåldern avlidit av sina skador.

Anhöriga är underrättade.

Polisen befinner sig på plats med ett stort antal resurser, bland annat helikopter och hundförare. Man har även påbörjat en brottsplatsundersökning.

– Vi har gjort avspärrningar och kontrollerar fordon och personer samt inventerar kameraläget, säger Helena Boström Thomas.

ANNONS

Polisen ska också ha satt upp vägspärrar vid utfarter från Stockholm.

Är de skadade personerna kända av er sedan tidigare?

– Det går vi inte in på just nu.

Uppgifter: Gängkriminell måltavla

Enligt uppgifter till Expressen ska måltavlan för attacken ha varit en gängkriminell.

Enligt uppgifter till andra medier, ska det ha rört sig om fyra skadade personer – något polisen dementerar.

– Vi har uppgifter om att det rör sig om tre skadade personer, säger Helena Boström Thomas.

Kan de skadade ha varit förbipasserande?

– Det är en relevant fråga men det är lite för tidigt att svara på. Det jag kan säga är att de har stått intill varandra, men vi vet inte om de har en relation till varandra, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisen, till TT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS