Tre personer greps vid protesterna mot Salwan Momikas koranbränning i Malmö.
Tre personer greps vid protesterna mot Salwan Momikas koranbränning i Malmö. Bild: Johan Nilsson/TT

Tre gripna vid våldsamt upplopp i Malmö

Det blev oroligt när Salwan Momika brände en koran i Malmö. Flera personer greps misstänkta för bland annat våldsamt upplopp.

ANNONS
|

Ett hundratal personer hade samlats för att protestera när Salwan Momika och en annan man skulle genomföra en allmän sammankomst på Värnhemstorget under söndagseftermiddagen. En stor polisinsats bevakade aktionen.

Stämningen var upprörd. Bland annat kastades stenar och flaskor mot Salwan Momika och den andre mannen, enligt TT:s fotograf på plats. Flera personer försökte också ta sig igenom polisavspärrningarna.

Efter ungefär 45 minuter avbröt Momika aktionen. Han och den andre mannen kördes sedan bort i en bil.

Två män greps misstänkta för våldsamt upplopp och en tredje man greps misstänkt för blåljussabotage. Ytterligare ett tiotal personer omhändertogs.

"Jag har förståelse för att en allmän sammankomst som denna väcker starka känslor, men vi kan inte tolerera ordningsstörningar och våldsyttringar som de vi såg under söndagseftermiddagen, säger Petra Stenkula, polisområdeschef i Malmö i en kommentar, på polisens hemsida.

ANNONS

I samband med gripandena "riktades aggressioner även mot polis", skriver polisen. Bland annat kastades en elsparkcykel mot en polisbuss.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS