Toppjurist häktas – misstänkt för våldtäkt på student

Studenten somnade med kläderna på efter att ha firat jul med en toppjurist. Enligt misstankarna vaknade hon av att mannen i 70-årsåldern förgrep sig på henne, vilket Expressen rapporterar om. Nu har juristen häktats misstänkt för våldtäkt.

ANNONS
|

Tidigt på måndagsmorgonen anhölls en känd toppjurist misstänkt för våldtäkt. Några timmar senare kunde anhållandet verkställas.

Enligt misstankarna ska han ha våldtagit en student, skriver Expressen.

Brottet ska ha begåtts på julafton, alternativt juldagen.

På torsdagsmorgonen meddelade Åklagarmyndigheten att mannen, som är i 70-årsåldern, begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Häktningsförhandlingen hölls under torsdagen i Uppsala tingsrätt. Enligt Expressen uttryckte försvaret då att mannen nekar till brott.

– Inget har skett mot målsägandens vilja, säger advokat Ola Salomonsson, skriver tidningen.

Strax innan 17.30 meddelades det att mannen häktas.

LÄS MER:Ungdomsledare våldtog flickspelare i klubbstuga

”Förtroende för honom”

Den misstänkte mannen arbetar fortfarande som jurist och har en lång karriär bakom sig.

ANNONS

Han ska ha haft kontakt med den unga kvinnan under längre tid. Det började med att hon tog kontakt med honom för en fråga till sina studier. Han hjälpte henne och med tiden blev han som en ”extrapappa” till henne, skriver Expressen.

– Hon har sett upp till honom som den här stora juristen. Hon har haft ett grundmurat förtroende för honom, säger Clea Sangborn, målsägarbiträde, till tidningen.

LÄS MER:Barnskötare förgrep sig på funktionsnedsatta barn

Vaknade under misstänkta övergreppet

Målsäganden ska ha blivit hembjuden till mannen för att fira jul. Hon blev påverkad av alkoholen de drack och somnade med kläderna på, har målsägandebiträdet berättat för andra medier.

Hon vaknade sedan av att mannen hade sex med henne.

– Vi har hört den misstänkta och vittnen. Vi går också igenom analyser av de beslag som tagits. Vilken typ av beslag det rör sig om går vi inte närmare in på, säger Annika Bokefors, kammaråklagare i Uppsala som leder utredningen, i ett pressmeddelande.

GP söker mannens advokat samt målsägandebiträdet.

ANNONS