Cirka 10 000 personer tågade mellan Gustav Adolfs torg och Möllevångstorget i Malmö under söndagens propalestinska demonstration.
Cirka 10 000 personer tågade mellan Gustav Adolfs torg och Möllevångstorget i Malmö under söndagens propalestinska demonstration. Bild: Johan Nilsson/TT

Tiotusen demonstrerade mot kriget i Gaza

Polisen uppskattar att 10 000 personer var på plats i centrala Malmö under söndagen för att visa sitt stöd för folket i Gaza.

ANNONS

Vid 13-tiden började demonstranter med flaggor och banderoller samlas på Gustav Adolfs torg för att senare tåga vidare mot Möllevångstorget, rapporterar Sydsvenskan.

Sedan oktober har det hållits regelbundna manifestationer för Palestina i flera skånska städer. De demonstrationerna hade den här helgen ställts in för att så många som möjligt skulle kunna samlas i Malmö. Bland demonstranterna fanns även många danskar.

– Jag har valt att komma hit för det här ska vara en av Skånes största demonstrationer och jag vill vara här och stötta Palestina för att göra min röst hörd, säger Sirin Kandas från Höganäs till P4 Malmöhus.

ANNONS

På förhand hade arrangörerna räknat med uppåt 20 000 deltagare, men vid 16-tiden uppskattade polis på plats vid Möllevångstorget att det som mest varit 10 000 personer i demonstrationen.

Enligt polis på plats deltog runt 10 000 personer i den propalestinska demonstration.
Enligt polis på plats deltog runt 10 000 personer i den propalestinska demonstration. Bild: Johan Nilsson/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS