Therese: Man måste våga för att vinna

ANNONS
|

- Det är säkrare, säger hon.

Annars verkar Therese Albrechtson orädd ut i fingerspetsarna.Hon ville starta eget. Och så gjorde hon det. Pang.

Men hon kommer inte från någon företagarfamilj, har inte växt upp med tänket. Ändå tar hon det för självklart där hon sitter i sitt nya arbetsrum. Hon har hyrt in sig i en elegant kontorslokal bland andra företagare.

- Man måste våga för att vinna. Det är bättre att ångra något man gjort, än något man inte gjort. Hittills har det fungerat väldigt bra, så jag tycker det är jättekul, säger Therese Albrechtson.

Visserligen hade hon provat att driva företag på låtsas, som tillval på gymnasiet. Men det är skillnad på att studera och att leva på sitt företag. Det är mycket jobb, långt mer än hon kunde föreställa sig. Hon vaknar på morgonen - tänker på jobbet, lägger sig på kvällen - tänker på jobbet. Och visst stöter hon på svårigheter.

ANNONS

- Men då ringer jag min revisor eller Skatteverket. Ibland känns det som att jag kommer med dumma frågor, men någon gång måste man ju få vara nybörjare. Jag provar mig fram hela tiden.

Therese Albrechtson driver Bodyguard säkerhetsprodukter som säljer försvarsspray till privatpersoner, firmor och varuhus. Sprayen ska skydda från att bli rånad eller våldtagen.

Therese Albrechtson har själv blivit neddrogad på krogen. Trots att hennes kompisar var på plats när hon sjönk ihop blev hon rädd för att gå ut - till dess att hon började ha med sig sprayburken i fickan. Den är till skillnad från pepparspray tillåten att använda på allmän plats mot angripare.

Hon tog över firman efter ett äldre par. Då hade hon arbetat åt dem som säljare under en period.

Genast började hon söka sig utåt och hålla föredrag för kvinnogrupper, skolor och företagare. Det har resulterat i säljare i flera kommuner. Framför allt säljer sprayen bra i Stockholm och Oslo, men även i Skåne.

I Göteborg har hon tänkt ta hand om försäljningen själv, men inte hunnit med i den takt hon önskar.

Hon ansvarar nu för 6-7 anställda i tillverkningen. Dessutom förser hon säljarna med arbete på provision. Och bredare ska marknaden bli, har hon tänkt.

ANNONS

ANNONS