Teorin: Spår knyter sambon till offret

I fredags omhäktades den man i 20-årsåldern som misstänks för inblandning i sommarstugemordet. Inför detta gick polisen ut och sa att misstankarna mot honom och dottern stärkts. – De har nog något tekniskt som binder dem till brottet, säger Leif GW Persson till Expressen. Och nu kommer nya uppgifter från mordutredningen - det finns spår som knyter honom till ett av offren, skriver tidningen.

ANNONS
|

Kvinnan i 40-årsåldern och hennes sambo i 20-årsåldern misstänks för att ha mördat kvinnans pappa och för att ha försökt att döda hennes mamma.

I fredags omhäktades mannen och i måndags omhäktades kvinnan och de är enligt tingsrätten på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök.

Polisen har tidigare gått ut med att misstankarna mot paret har stärkts men de har inte gått in på varför.

– Det låter som polisen har en del på fötterna. De har nog något tekniskt som binder dem till brottet, säger kriminologen Leif GW Persson till Expressen.

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

ANNONS

Spår på en av kropparna

Och nu kommer nya uppgifter om utredningsläget – polisen ska ha hittat spår som knyter sambon till åtminstone ett av offren, skriver Expressen och berättar att spåren finns på en av kropparna.

GP har varit i kontakt med Johan Fahlander, en av åklagarna i fallet. Han vill inte kommentera uppgifterna rörande spåren på kroppen.

– Det är en förundersökningssekretess på den här förundersökningen, säger han.

LÄS MER: Tingsrättens beslut: Dottern ska sinnesundersökas

"Anstiftat" till mordet

Sommarstugemordet inträffade i början av augusti. Då ringde en kvinna SOS och berättade att hon hade hål i kroppen. När polisen kom till sommarstugan i Arboga hittade de kvinnan svårt skadad och hennes make död. Paret ska ha attackerats i sömnen.

Misstankarna riktades snart mot parets dotter och dottern sambo.

När den första häktningsframställningen lämnades in till Västmanlands tingsrätt i början av september framgick det att åklagaren misstänker att dottern "i vart fall anstiftat" till mordet och mordförsöket samt "medverkat till gärningarna genom råd och dåd". Men åklagaren skrev samtidigt att dottern och sambon utfört handlingarna "tillsammans och i samförstånd".

Paret har från start hävdat att de är oskyldiga.

– Hon hade velat bli försatt på fri fot, sa kvinnans advokat Amanda Hikes i samband med att måndagens häktningsbesked kom.

ANNONS

LÄS MER: Sommarstugemordet: Nu har misstankarna mot paret stärkts

ANNONS