Konkurshotet mot Blå Tågets ägarbolag har avvärjts enligt företagets vd. Arkivbild.
Konkurshotet mot Blå Tågets ägarbolag har avvärjts enligt företagets vd. Arkivbild.

Tågbolag konkurshotat – betalade skulden

Blå Tågets ägarbolag har begärts i konkurs, men enligt företagets vd är ärendet avslutat. En skuld, som låg till grund för konkursbegäran, har betalats.

ANNONS
|

Det är inkassoföretaget Svea Inkasso som lämnat in en konkursansökan för Skandinaviska Jernbanor AB till Stockholms tingsrätt. Men enligt företagets vd Måns Bolin är konkurshotet avvärjt.

"Detta är en storm i ett vattenglas. Bolaget är inte i konkurs och bedriver trafiken som vanligt. Skulden ifråga blev reglerad i dag och därmed är ärendet avslutat", skriver Bolin på fredagen i ett sms till TT.

Blå tåget konkurrerar med SJ på sträckan Stockholm–Göteborg genom att erbjuda en gammaldags tågupplevelse med restaurangvagn och pianobar.

Av konkursansökan som lämnades in i veckan framgick att Skandinaviska JernbanorAB har obetalda skulder på 239025 kronor. Skulderna skulle vara betalda senast den 12 februari.

ANNONS

Enligt tingsrätten betalades skulden på fredagen, men någon återkallelse av konkursbegäran har inte inkommit. Försäkringsbolaget Collectum som i egenskap av borgenär lämnade in konkursansökan via ombudet Svea Ekonomi säger att man inte fått någon återkoppling.

- Vi lämnade in konkursansökan genom ombud den 5 mars. Efter det har vi inte fått någon återkoppling, säger Anna Levin på Collectum.

Finansbolaget Svea Ekonomi uppger att man inte kommenterar enskilda ärenden.

Redan i höstas drog Stockholms stad in alkoholtillståndet för Skandinaviska tågrestaurangerAB som sköter restaurangverksamheten på Blå Tåget.

TT

ANNONS