"Tack Märta för samtalen och skratten"

Märta Stenevi avgår som språkrör för Miljöpartiet. Kollegor och politiker kommenterar avhoppet.
”Tack Märta för allt. För samtalen, skratten och det goda samarbetet,” skriver Vänsterledaren Nooshi Dadgostar.

ANNONS
|

"Det finns så mycket att säga om din insats i den gröna rörelsen Märta Stenevi, men i dag vill jag bara säga tack! Tack för allt du gjort och för att jag fått chansen att lära känna dig. Nu hoppas jag att du får tid att må bra och vara tillsammans med familjen", skriver Grön Ungdoms språkrör Rebecka Forsberg på X.

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson säger till Aftonbladet:

– Jag vill tacka Märta Stenevi för ett mycket gott samarbete och viktiga insatser under åren som minister och språkrör.

På sociala medier kommenterar även flera av Märta Stenevis partiledarkollegor beskedet att sluta som språkrör. Nooshi Dadgostar (V) skriver på Instagram:

ANNONS

"Tack Märta för allt. För samtalen, skratten och det goda samarbetet. Märta är en rakryggad politiker med tydlig kompass. Hon har stått upp även när det blåst. Politiken kan vara hård ibland, ibland för hård. Ser fram emot att se Märta i riksdagen framöver."

Även Märta Stenevis politiska motståndare har reagerat på hennes avgång. Näringsminister Ebba Busch (KD) önskade henne all lycka i framtiden på X och såg fram emot att ”välkomna ett nytt språkrör för MP”.

Arbetsmarknadsministern och Liberalernas partiledare Johan Pehrson skriver på X:

"Tråkigt att höra om kollegan Märta Stenevis besked. Men rätt att prioritera hälsan och fokusera på familjen. Politik är viktigt, men inte det enda som är viktigt. Tack för raka och uppfriskande debatter genom åren!"

Även C-ledaren Muharrem Demirok har kommenterat avgången. Han belyser Märta Stenevis engagemang för miljö- och klimatfrågor och hennes driv i jämställdhetsfrågan.

”Jag önskar henne allt gott och god återhämtning med nära och kära,” skriver han.

LÄS MER:Märta Stenevi avgår som språkrör för Miljöpartiet

LÄS MER:Stenevi om kritiken efter gillade inlägget: Läste inte ordentligt

LÄS MER:Märta Stenevi sjukskriven på obestämd tid

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS