Tågstopp till både Stockholm och Malmö

Stopp i tågtrafiken har påverkat resenärer som ska mot Stockholm och Malmö under måndagsförmiddagen. Vid lunchtid avhjälptes det sista felet, men följdförseningar kan kvarstå under ytterligare några timmar.

ANNONS
|

Ett spårfel på sträckan mellan Falköping och Skövde har påverkat tågtrafiken mellan Göteborg och Stockholm under måndagsmorgonen. Felet uppmärksammades vid cirka 06.45.

– Det är något fel i spåret. Man kan inte köra tåg över i någon av riktningarna, sade Katarina Wolffram på Trafikverkets pressjour vid 07.00 och berättade att reparationspersonal då var på plats.

Efter cirka 20 minuter var felet avhjälpt. Dock kvarstod följdförseningar under måndagsförmiddagen.

– Tågen stod och väntade. Inget leddes om. Därför är det en del förseningar för fjärrtågen. Några Västtåg blev också inställda under tiden det var stopp.

Skånestopp påverkar Västkusten

Tidigare under måndagsmorgonen var det även stopp i tågtrafiken mellan Lund och Malmö. Anledningen var ett signalfel i Arlöv.

ANNONS

Resenärer från både Göteborgs- och Stockholmsområdet som skulle åka söder om Lund – bland annat till Malmö, Kastrup eller Köpenhamn – påverkades.

– Tågen från Göteborg vänder i Lund. Man kommer inte hela vägen ner till Malmö, sade Katarina Wolffram och berättade vidare att tågbolagen gav information till berörda resenärer.

– Jag vet inte hur själva ersättningstrafiken ser ut. Men jag förutsätter att tågbolagen antingen har ersättningsbussar eller åker en annan sträcka.

Fel kom tillbaka

Signalfelet uppstod under söndagskvällen, berättade hon.

– Man lagade det, men sen har det tydligen kommit tillbaka. Vad i detalj det handlar om vet jag inte. Men de har jobbat med det i ett par timmar. Prognosen är att det ska vara klart klockan 12.00.

Andra tågresenärer som åker söderut längs med kusten påverkades inte.

– Det är bara om du ska till Malmö som det är problem. Men den stora pendlingsmassan från Göteborg åker förmodligen till Kungsbacka eller Varberg. Där går tågen som vanligt.

Även resenärer som ska åka norrut från Malmö påverkades.

– Man kan inte starta i Malmö och åka till Göteborg, säger Katarina Wolffram.

Vid 12.00 skickade Trafikverket ut ett meddelande om att tågtrafiken mellan Malmö och Lund åter kör som normalt, men att vissa följdförseningar kan kvarstå ett tag framöver.

ANNONS
ANNONS