Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tågstopp efter krock med nedblåst träd

Det råder just nu ett tågstopp mellan Göteborg och Uddevalla efter att ett tåg kört in i ett träd som fallit över rälsen. Det är ett av flera liknande händelser till följ av den storm som just nu drar över västkusten. – Ovädret slog till pang bom och vi har inte hunnit ut på allt, säger Thomas Johansson, presskommunikatör, på Trafikverket till TT.

Strax innan halv elva körde ett tåg på ett nedfallet träd mellan Ytterby och Kode, vilket medför att det i nuläget är totalstopp mellan Göteborg och Uddevalla.

– I nuläget påverkar det två tåg på sträckan Göteborg-Uddevalla, varav ett tåg står på linjen utan plattform, säger pressjouren vid Trafikverket. 

Det finns ingen prognos för när tågstoppet kan vara löst. Trafikverket jobbar samtidigt med flera väderrelaterade händelser.

– Ovädret slog till pang bom och vi har inte hunnit ut på allt, just nu har vi fem händelser i Västsverige där träd eller grenar hamnat på vägbanan, säger Thomas Johansson, presskommunikatör, på Trafikverket till TT.

Även räddningstjänsten i Storgöteborg har haft en intensiv fredag så här långt.

–  Det har varit mycket "hinder på väg", och då gäller det träd. Jag kan inte uppskatta hur många det var under en timma, det var väldigt intensivt, säger deras presskontakt.