Fredrick Federley.
Fredrick Federley. Bild: Pontus Lundahl/TT

SVT: Orosanmälan har lämnats in mot Federley

En anonym orosanmälan har lämnats in mot centertoppen Fredrick Federley. I samband med det ska Federley ha antytt att han har kontakter på Säkerhetspolisen och kan ta reda på vem anmälaren är, skriver SVT.

ANNONS
|

Fredrick Federley är andre vice ordförande i Centerpartiet och även ledamot i EU-parlementet.

För närvarande är han sjukskriven sedan det framkommit att en person som stått Fredrick Federley nära dömts för flera grova våldtäkter mot barn, något som Federley haft kännedom om enligt SVT.

– Förtroendet för Fredrick Federley är skadat i och med att han har känt till de här uppgifterna om den allvarliga brottsligheten som den närstående har gjort. Men exakt hur och vilka samtal vi har haft stannar mellan oss, sade partiordförande Annie Lööf till SVT i fredags.

Centerpartiet ger besked i morgon

Enligt SVT har nu Centerpartiets ledning fått in uppgifter om att det lämnats in i en anonym orosanmälan mot Fredrick Federley. Enligt sajten har Federley då antytt att han har kontakter på Säkerhetspolisen och att han kan ta reda på vem anmälaren är.

ANNONS

SVT skrev först att Centerpartiet skulle lämna besked under onsdagen om hur partiet kommer agera i frågan kring Federley.

– SVT ska få en kommentar i morgon. Inte ett besked, säger Centerpartiets pressekreterare Amanda Florin till GP.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS