Sverige har utvisat 45-årig man till Turkiet

I fredags utvisade Sverige en man till Turkiet. Mannen är dömd i Turkiet för samröre med kurdiska separatistgruppen PKK. Han sägs också vara med på president Erdogans lista över personer som ska överlämnas för att Turkiet ska godkänna Sveriges Nato-ansökan, rapporterar Ekot.

ANNONS
|

På fredagkvällen flögs den 45-årige mannen till Istanbul och greps av turkisk polis på plats.

För sju år sedan dömdes mannen i turkisk domstol för ”samröre med terroristgrupp” till knappt sju års fängelse. Mannen var medlem i den kurdiska separatistgruppen PKK, som är stämplad som en terroristgrupp av Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Fått asylansökan avslagen tidigare

Mannen flydde till Sverige efter domen och har sökt både uppehållstillstånd och asyl i landet innan Natoansökan, men fått ansökningarna avslagna.

Han greps förra veckan i Västsverige och har suttit i förvar hos Migrationsverket i Mölndal fram till igår. Enligt Ekot framställs utvisningen i turkiska medier som ett svar på Turkiets krav på Sverige i Nato-processen. Till SvD säger mannens tidigare offentliga försvarare Abdullah Deveci att mannen inte varit med på den 70 namn långa listan.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS