Astronauten Marcus Wandt vinkar till skolelever från Dalarnas, Hallands, Skåne, Stockholms, Södermanlands, Västra Götalands och Örebro län, som samlades på Tekniska museet för att få ställa frågor.
Astronauten Marcus Wandt vinkar till skolelever från Dalarnas, Hallands, Skåne, Stockholms, Södermanlands, Västra Götalands och Örebro län, som samlades på Tekniska museet för att få ställa frågor. Bild: Claudio Bresciani/TT

Svenske astronauten Marcus Wandts hälsning från rymden

Den svenske astronauten Marcus Wandt är fortsatt kvar på rymdstationen ISS. Hemresan från rymden har skjutits upp två gånger. Men det går ingen nöd på svensken som kan se Sverige från rymden.

ANNONS
|

Den 19 januari blev det en lyckosam uppskjutning av rymdraketen Falcon 9. Astronauten Marcus Wandt gjorde två tummar upp inifrån kapseln när han insåg att han skulle bli tredje svensk i rymden.

På tisdagen är svensken fortsatt fast på rymdstationen ISS. Hemresan från rymden har skjutits upp två gånger med anledning av det dåliga vädret utanför Floridas kust, uppger Space X.

Men det är en glad Marcus Wandt som njuter av att få lite extra tid, uppger Rymdstyrelsens generaldirektör Anna Rathsman i en intervju med TT.

– Han tycker att det är lite spännande att få några dagar extra, säger hon.

ANNONS

I väntan på att få komma ner till jorden igen får han nöja sig med att vinka till Sverige från rymden.

”Hej Sverige från rymden! Jag är så glad över att ha fått en glimt av mitt hemland”, skriver Marcus Wandt i ett inlägg på plattformen X.

LÄS MER:Marcus Wandt njuter i rymden i väntan på hemfärd

LÄS MER:Svensk astronaut fast i rymden – vädret dåligt i Florida

LÄS MER:Astronauten Marcus Wandt ute i rymden

ANNONS