En kvinna i Spaniens huvudstad Madrid fläktar sig med en solfjäder.
En kvinna i Spaniens huvudstad Madrid fläktar sig med en solfjäder. Bild: Bernat Armangue/AP/TT

Svenska resebolag värmevarnar turister i sms

ANNONS
|

Värmeböljan Kerberos plågar södra Europa och temperaturer på över 40 grader väntas. Röda varningar för extremt höga temperaturer har utfärdats i bland annat Italien.

Flera svenska resebolag uppmanar nu resenärerna som befinner sig i extremvarma delar av Europa att vara försiktiga och har skickat ut sms till sina kunder med råd för att klara hettan, rapporterar Aftonbladet.

– Vi uppmanar våra gäster att vara försiktiga i den här värmen. Vi har skickat sms med tips om att dricka mycket vatten, sova siesta och inte ligga och trycka i solen, säger Claes Pellvik, kommunikationschef vid Ving, till tidningen.

Även resebolaget Tui har skickat ut sms till sina resenärer där de bland annat påminner om att inte elda och att tänka på var man fimpar cigaretten i det torra klimatet. Resebolagens sms har bland annat gått till resenärer i Spanien, Grekland och Italien.

ANNONS

Enligt Expressen har varken Ving, Tui eller Apollo märkt av färre bokningar under värmeböljan. Extremhettan är heller ingen giltig anledning för av- eller ombokning enligt resebolagen, då det inte finns någon avrådan från resor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS