Ett sällskap på 16 personer smet från notan på en restaurang i Landskrona. Nu varnar en restaurang i Helsingborg för bedrägerier efter att samma sällskap troligtvis bokat in sig även hos dem. Arkivbild.
Ett sällskap på 16 personer smet från notan på en restaurang i Landskrona. Nu varnar en restaurang i Helsingborg för bedrägerier efter att samma sällskap troligtvis bokat in sig även hos dem. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Stort sällskap smet från notan: "Jättetungt"

Ett sällskap på 16 personer, elva vuxna och fem barn, blåste en restaurang i Landskrona kommun på notan i slutet av november. En restaurangansvarig vill nu varna andra i krogbranschen.

ANNONS

Sällskapet hade angett ett byggföretags namn i bokningen, men det företaget sade sig inte känna till bokningen när restaurangen efteråt bad om en fakturaadress.

Efter att ha läst om bedrägeriet i Helsingborgs Dagblad har en restaurang i Helsingborg hört av sig till tidningen och berättat att samma sällskap, elva vuxna och fem barn, förmodligen bokade bord även hos dem.

– De bokade av när vi inte accepterade att ta betalt via faktura, berättar en ansvarig för Helsingborgsrestaurangen till HD.

Den restaurangansvarige är därför mån om att andra i branschen varnas. Många restauranger har det kämpigt under pandemin och då svider en springnota extra mycket.

ANNONS

Den drabbade restaurangen i Landskrona har polisanmält bedrägeriet.

– I vanliga fall hade vi kunnat hantera det men i dessa tider är det jättetungt, säger dess vd till tidningen.

Det var den 25 november som flera generationer om 16 personer åt och drack för 8 305 kronor. Restaurangen uppfattade sällskapets bokningsuppgifter som trovärdiga.

ANNONS