Stora problem hos Telia i natt

Under natten till måndag hade Telias mobilnät omfattande problem över hela landet. Polisens telefoner låg delvis nere och personal inom sjukvården hade svårt att nå varandra.
– Det var ett tekniskt fel som nu är åtgärdat, säger Irene Krohn på Telias presstjänst till Aftonbladet.

ANNONS
|

Under natten till måndag hade Telias mobilnät omfattande problem över hela landet. Driftstörningen orsakade stora problem, bland annat för blåljusverksamheten och sjukvården.

– Det har varit strul. Ibland har man kommit fram till slut men då har man fått ringa flera gånger, säger Sara Lundh, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisens radiosystem Rakel har dock fungerat.

– På så sätt har det nog varit lättare för oss än för till exempel sjukvården. Rakel har fungerat som det ska. Men det verkar som att problemen med telefonerna är löst nu och det är vi tacksamma för, säger Sara Lundh.

ANNONS

Enligt Telia uppstod problemen strax före 02 och vid 03.30 uppgav man att telefontrafiken fungerade igen. Orsaken till driftstörningen är inte känd, skriver Aftonbladet.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska ett akut meddelande med alternativa kontaktvägar skickats ut internt inom ambulanssjukvården i Stockholm.

– Det är förödande när telefonerna ligger nere. Om det kommer in någon akut sjuk måste vi kunna få tag i läkarna. De kan ju vara var som helst på sjukhuset. Vi fick byta till privata telefoner som inte gick via Telia, säger en sköterska på ett sjukhus i Stockholm till Aftonbladet.

ANNONS