Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Alsander, koncernchef Stampen AB

Stampen AB lämnar in ansökan om företagsrekonstruktion

Stampen AB lämnar i dag in en ansökan om företagsrekonstruktion. Syftet med åtgärden är att sanera koncernens ekonomi och hantera de historiska skulder företaget ådragit sig. Vid 13.00 hålls en presskonferens på Svenska Mässan där koncernchef Martin Alsander och huvudägare Peter Hjörne deltar.

 

Bolaget som bland annat är ägarbolag till Stampen Local media - där Göteborgs-Posten ingår – lämnade in 16 ansökningar om företagsrekonstruktion vid 09.15 för godkännande hos respektive tingsrätter.

På morgonen informerade koncernchef Martin Alsander och huvudägare Peter Hjörne personalen på de olika tidningar och medieföretag som ingår i koncernen om varför åtgärden är nödvändig.

Nu kommer en rekonstruktör att ta vid för att se över hur bolagets skulder ska kunna hanteras och hur företaget kan ta sig framåt.

Alsander berättade då att de finansiella problemen grundar sig dels i en historiskt uppbyggd skuldsättning men framförallt är det utfallet i det långdragna tryckerimomsmålet, som vann laga kraft under våren, har accelererat problemen. 

Läsarna påverkas inte 

Nu är Stampens bedömning att koncernen inte kan möta alla sina förpliktelser framåt. Därför har man beslutat om att ansöka om företagsrekonstruktion. Syftet är att rädda verksamheterna och jobben – något koncernledningen bedömer att man har väldigt goda förutsättningar för att göra. Ett flertal av Stampens bolag har genomgått ett stålbad de senaste åren och nu gör ett flertal av företagen vinst.

– Vår ambition är att läsare, anställda och kunder inte ska påverkas av det här överhuvudtaget. Verksamheten flyter på som vanligt, säger Martin Alsander.

Göteborgs-Postens papperstidning och GP.se fortsätter alltså komma ut precis som förut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.