Anlitad städhjälp utlöste larm i statsministerns villa – ung kvinna visade sig vara efterlyst och greps av polis.
Anlitad städhjälp utlöste larm i statsministerns villa – ung kvinna visade sig vara efterlyst och greps av polis. Bild: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Städare gripen i statsministerns hus

Strax före julhelgen frihetsberövades en ung kvinna i statsminister Magdalena Anderssons villa i Nacka efter att ha utlöst ett larm under ett städpass. Kvinnan visade sig sakna uppehållstillstånd och greps av polis, rapporterar Expressen.

ANNONS

Den 21 december utlöstes ett larm i den villa i Nacka som statsminister Magdalena Andersson och hennes familj är folkbokförda i.

Enligt uppgifter ska larmet ha utlösts av misstag av den städfirma som statsministern anlitat, uppger tidningen Expressen.

Väl på plats grep polisen en av städarna – en ung kvinna som vid kontroll visade sig vara efterlyst då hon saknar uppehållstillstånd.

Gripen i statsministerns villa – efterlyst sedan i höstas

Inledningsvis hanterades larmet i villan som ett inbrott, uppger polisen i Nacka.

– Det har kommit in som ett pågående inbrott där. Sedan har man kontrollerat en person och då har det visat sig att personen har ett avvisningsbeslut. Då har det överlämnats till Migrationsverket för vidare handläggning, säger Tommy Kalenius, stationsbefäl vid polisen i Nacka till Expressen.

ANNONS

Kvinnan som ska vara i 25-årsåldern kommer från Nicaragua och har sedan ett avvisningsbeslut från Migrationsverket våren 2020 hållit sig kvar i landet illegalt, enligt Expressen. I höstas efterlystes kvinnan.

Chef på städfirman kände inte till händelsen

Chefen på den anlitade städfirman säger sig inte ha känt till händelsen i statsministerns villa i Nacka strax före jul.

Däremot händer det att han tar in städhjälp utifrån. Och att han litar på företagen som han ibland vänder sig till.

– Jag litar på företaget jag anlitar personal ifrån, säger chefen till Expressen.

Samtidigt har Expressen uppgifter om att den gripna kvinnan ska ha varit kopplad till en specifik städfirma, vilket en annan anställd i företaget bekräftar för tidningen.

Tyst från statsministern

Larmet i villan och det följande frihetsberövandet av 25-åringen är ingenting som statsministern är villig att kommentera, uppger Magdalena Anderssons pressekreterare Toni Eriksson.

– Statsministern avböjer att kommentera, säger Toni Eriksson till Expressen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS