Sommarstugemordet: Nu har misstankarna mot paret stärkts

Misstankarna mot kvinnan i 40-årsåldern som misstänks för att ha mördat sin pappa och för att ha försökt att mörda sin mamma i Arboga den 3 augusti har stärkts. Det uppger polisen. Åklagaren Johan Fahlander har begärt att kvinnan och hennes sambo ska omhäktade misstänkta för mord och mordförsök. Samtidigt meddelar han att han vill att de ska genomgå en liten sinnesundersökning.

ANNONS
|

Mordutredningen efter mordet vid sommarstugan i Arboga i början av augusti pekar enligt polisen allt mer på att kvinnan och mannen som sitter häktade misstänkta för brottenär skyldiga.

På sin hemsida uppger polisen att misstankarna stärkts mot dottern till den mördade mannen och hennes sambo, som är i 20-årsåldern.

Paret misstänks förutom mordet påkvinnans pappa ävenför att ha försökt mörda hennes mamma.

LÄS MER: Sommarstugemordet:Detta har hänt

Släpptes och greps igen

Dåden ägde rum en den 3 augusti. Det äldre paretlåg och sov när någon tog sig in i deras sommarstuga och knivhögg dem. Kvinnan överlevde attacken och kunde larma polisen.

– Hjälp, jag har hål i kroppen, sa kvinnan i larmsamtalet.

ANNONS

Den misstänkta kvinnan och hennes sambo greps veckorna efter mordet. Då åklagaren Johan Fahlander inledningsvis inte ansåg att det inte fanns tillräckliga bevis för att begära dem häktade släpptes de senare på fri fot.

Den misstänkta kvinnan reste kort efter att hon släpptes till Thailand, innan hon reste hem och återförenades med sin sambo på ett hotellrum i norska Trondheim - där de greps av norsk polis efter att den svenska polisens misstankarna mot dem hade stärkts.

Sedan den 2september sitter dotternoch hennes sambohäktade på sannolika skäl misstänkta för brotten.

LÄS OCKSÅ:Så lever de misstänkta för sommarstugemordet i häktet

I ett pressmeddelande skriver nu åklagarmyndigheten att åklagaren Johan Fahlander, som leder utredningen, kommer att begära paret omhäktade vid Västmanlands tingsrätt under torsdagen.

Åklagaren skriver i handlingarna som lämnades in till tingsrätten på torsdagen att han vill att både dottern och sambon ska genomgå en liten sinnesundersökning, det vill säga en paragraf7-undersökning.

Vid den senaste häktningsförhandlingen häktades paret på fyra veckor, det är vanligast att man häktas två veckor i taget. Även denna gång vill åklagaren har fyra veckor på sig innan åtal ska väckas.

Idag har alla inblandade parter yppandeförbud. Åklagaren skriver i handlingarna till tingsrätten att de ska fortsätta vara så.

ANNONS

Omhäktningsförhandlingarna kommer att hållas under fredagen.

Det mordmisstänkta kärleksparet har sedan de greps nekat tillbrottsmisstankarna.

ANNONS