Sommarstugemordet: "Försöker fullfölja brottet"

ANNONS
|

Den tredje augusti i år hittades en man död och en kvinna svårt skadad i en sommarstuga i Arboga. Polisen inledde en förundersökning om mord.Inledningsvis riktades mordmisstankarna mot kvinnan, som är i 65-årsåldern.

Polisens teori var att hon tagit livet av sin make.

Men utredningen gjorde snart en helomvändning. Misstankarna riktades då bort från kvinnan. Den nya teorin var att hon också hade blivit utsatt för ett brott - mordförsök.

Istället startades en jakt efter den egentlige mördaren.

– Det finns inget nytt att säga så här långt. Utredningsarbetet fortgår, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik på tisdagsförmiddagen och säger att de inte har någon gripen.

ANNONS

Ingen misstänkt

GP har tidigare skrivit om att källor till flera lokala medier påstår att en kvinna i 40-årsåldern är ett av polisens spåri sommarstugedådet.

– Det finns ingen misstänkt i utredningen, säger Lisa Sannervik och fortsätter.

– Jag kommenterar inte uppgifter som finns i media. Vi går ut med information när vi har något avgörande att berätta.

Enligt uppgifter till lokala medier ska kvinnan i 40-årsåldern ha en koppling till offren.

– Det är inget som min klient vill kommentera, säger kvinnans målsägarbiträde Thomas Carlstedt.

Kvinnan skyddas

Målsägarbiträdet Thomas Carlstedtberättar att hans klient skyddas.

– Jag kan inte gå in på i detalj hur skyddet ser ut. Men hon har ett skydd och hon är naturligtvis rädd i den här situationen. Om det nu skulle vara så att en person har mördat hennes man och försökt att mörda henne så är tanken inte så långt bort att personen kanske försöker fullfölja brottet. Det är klart hon är rädd, säger Thomas Carlstedt och fortsätter.

– Det är en förskräcklig situation hon befinner sig i.

Han berättar att kvinnan mår mycket dåligt.

– Hon mår bättre och bättre rent fysiskt men hon mår inte bra rent känslomässigt helt enkelt med tanke på situationen. Hon mår inte bra, det gör hon inte.

ANNONS
ANNONS