Sommarstugemordet: Då öppnas makens grav

Kvinnan misstänks för mord och mordförsök på sina föräldrar. För bara några dagar sedan delgavs hon misstankar om brott som ska ha begåtts i samband med att hennes make drunknade. Nu är det klart när makens grav kommer att öppnas för att se om han kan ha utsatts för brott i samband med sin död.

ANNONS
|

Kvinnan sitter häktad misstänkt för att "tillsammans och i samförstånd" med sin sambo, en man i 20-årsåldern, ha mördat sin pappa och för att ha försökt mörda mamman.

Föräldrarna attackerades när de befann sig i sin sommarstugai Arboga i början av augusti.

Tidigare i veckan delgavs kvinnan misstanke om fler brott, då förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning.

Brotten ska ha begåtts i samband med att kvinnans make dog.

LÄS MER: Beslutet: Makens grav öppnas

Drunknade

Den mordmisstänkta kvinnans man dog i en drunkningsolycka i Hjälmaren i fjol i augusti. Det fanns flera konstiga omständigheter rörande drunkningen. Däribland att kvinnan väntade i tolv timmar innan hon anmälde maken som försvunnen. Dessutom ska en person ha tecknat en livförsäkring, på maxbeloppet 2,5 miljoner kronor, på mannen strax innan drunkningen.

ANNONS

Hustrunvar förmånstagare.

Efter att kvinnans föräldrar attackerades blev det klart att en inledning rörande mord och försök till grovt bedrägeri skulle inledas, efter att försäkringsbolaget legat på polisen.

LÄS MER: Nya misstankar mot mordmisstänkt dotter

"Dödsfall ha samband med ett brott"

Sedan tidigare är det klart att kvinnans makes grav ska öppnas, som en del i detta.

Kammaråklagare Johan Fahlander skickade in handlingar till Västmanlands tingsrätt den 25 oktober där han skrev att han villeatt kroppen ska genomgå en rättsmedicinsk undersökning.

– Undersökningen kan antas vara av väsentlig betydelse för utredningen, skrev Fahlander i en handling som lämnades in till tingsrätten.

Tingsrätten beslutade då att göra som åklagaren ville. De skrev i beslutet att det kan "skäligen misstänkas" att makens "dödsfall ha samband med ett brott" - det vill säga mord. De anser att en rättsmedicinsk undersökning av kroppen kan "antas vara av väsentlig betydelse för utredningen".

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

Då öppnas makens grav

Nu är det klart när graven ska öppnas.

– Gravöppningen kommer att äga rum tisdagen den 15 november, säger kammaråklagare och förundersökningsledare Jessica Wenna i ett pressmeddelande.

Det framgår att man kommer att spärra av den aktuella kyrkogården i samband med detta.Även luftrummet ovanför kyrkogården kommer att vara avspärrat enligt beslut av Transportstyrelsen. Undersökningen väntas ta hela dagen.

ANNONS

De vädjar även om att man ska visa respekt i samband med förrättningen; "På kyrkogården skall gravfrid råda".

ANNONS